Siddende skulderpres b.n

* Vær påpasselig med tung træning i presseøvelser bag nakken.

Siddende skulderpres bag nakke udføres som et almindeligt skulderpres bag nakken med den ene forskel, at du her sidder på en bænk.

Det giver dig den fordel, at du skal bruge mindre energi på at stabilisere din krop (afhængig af om du har et ryglæn eller ej), og ligeledes sikrer du, at du ikke skaber momentum med dine ben. Således vil det udelukkende være dine arme og skuldre, som løfter hele vægten.

På samme vis som med alt andet pres udført fra nakken, så bør du være påpasselig med denne øvelse. Pres bag nakken kan nemlig føre til irritationer og skader i og omkring skulderen alt efter, hvor god din skuldermobilitet er. Start derfor altid stille ud med øvelsen, så du ved, om øvelsen egner sig til dig.

Udførsel af siddende skulderpres bag nakke

  1. Start siddende på en bænk med vægtstangen på nakken. Du kan med fordel placere dig under et stativ, så du nemt kan tage vægten ned.
  2. Pres vægten i en lodret bane op på strakte arme.
  3. Vægten føres tilbage til nakken.

Vælg en grebsbredde hvor du føler, at du er i stand til at presse optimalt og stabilt, og hvor din mobilitet tillader dig at udføre øvelsen korrekt.

Fokus punkter:

  • Du skal flytte dig for vægstangen og ikke omvendt. Det vil i praksis sige, at du skal flytte dit hoved for at gøre plads til stangen, i stedet for at løfte stangen uden om dit hoved.
  • Løft stangen i en lige bane og slut med vægten direkte over dine skuldre – og ikke foran eller bag.