Goodmornings

Goodmornings er en styrkeøvelse som træner dine baller, lænd og hasemuskulatur. Det er en øvelse, som i sig selv er effektiv i forhold til at øge din muskelmasse samt styrke, og som ligeledes er effektiv i forhold til at forbedre din præstationsevne i større løft som eksempelvis dødløft og squat.

Herudover er goodmornings god til at lære dig at bruge din hofte korrekt, hvilket er en forudsætning for at kunne løfte optimalt i mange andre øvelser.

Goodmornings minder på mange måder om rumænsk dødløft, da bevægemønstret i de to øvelser er meget ens. Den Primære forskel er dog, at du i goodmornings har vægten på nakken som i et back squat, hvorimod vægten holdes i dine hænder i et rumænsk dødløft.

Foruden at træne dine baller, haser og lændemuskler, så er goodmornings den sikre vej til en stærk og stabil core-muskulatur. Øvelsen stiller nemlig store krav til din corestabilitet under hele løftet, hvorfor øvelsen i høj grad stimulerer musklerne omkring din core, så du opnår en stærk lænd samt stærke mavemuskler.

Udførsel af goodmornings

  1. Start stående med vægtstangen på nakken og med hofte- eller skulderbredde mellem fødderne.
  2. Sænk vægten ved at lade din hofte falde bagud.
  3. Pres hoften frem igen og stræk i ryggen, så vægten løftes tilbage til udgangspositionen.

Når du udfører goodmornings, er det vigtigt, at vægten sænker sig som et resultat af, at du lader din hofte glide bagud. Du skal ikke aktivt bøje din overkrop frem, men i stadig trække diner hofter bagud og lade det medvirke til, at din overkrop kommer frem. Ligeledes er det vigtigt, at du fokuserer på at presse dine hofter ind, når stangen løftes op – i stedet for at fokusere på at rette din ryg ud.

En øvelse som goodmornings kræver en relativ god mobilitet (særligt i haserne), hvis du skal kunne udføre øvelsen til en god dybde.  Lav aldrig goodmornings dybere, end din mobilitet tillader.

Sørg altid for at have et let bøj i dine knæ, når du udfører goodmornings. Er dine ben helt strakte, kan det føre til ubehag og irritation i knæleddet.

Fokus punkter:

  • Spænd aktivt i hele din kropskerne, når du laver øvelsen.
  • Fokuser på at lade dine hofter bestemme bevægelsen.
  • Hold din ryg ret under hele øvelsen.
  • Hav altid et spænd i dine haser under hele øvelsen.