Bænkpres smalt greb

Smalt bænkpres er sammen med almindelig bænkpres en sikker vinder i ethvert træningsprogram. Øvelsen er effektiv til at udvikle styrke og muskelmasse i din overkrops pressemuskulatur og særligt i dine triceps.

I modsætning til et normalt bænkpres, så skaber bænkpres med smalt greb nemlig et væsentligt større stress på dine triceps, hvorved de trænes mere effektivt. Omvendt har et normalt bænkpres med bredere greb mere fokus på dine brystmuskler.

I forhold til et bænkpres med bredere greb, så vil bænkpres med smal fatning have en betydelig længere vandring (stangen skal bevæges over en større distance). Ligeledes vil dine albuer typisk bevæge sig en anelse mere ind til kroppen sammenlignet med et bænkpres med bredt greb, men herudover er de to øvelser meget ens.

På trods af at de fleste er stærkere i bænkpres med bredt greb, så er det ikke unormalt at være stærkere i bænkpres med smalt greb. Det kan skyldes flere årsager herunder ens kropsbygning og mekaniske styrker/svagheder, men rigtig ofte vil det være grundet en stærk triceps muskulatur.

I forhold til at træne dine triceps, så vil smalt bænkpres typisk være et bedre valg end en isolationsøvelse til dine triceps.

Udførsel af smalt bænkpres

  1. Lig dig solidt på en bænk med vægtstangen i strakte arme. Brug et bænkpres stativ så du nemt kan tage vægten ud.
  2. Sænk vægten til dit bryst.
  3. Pres vægten op på strakte arme igen.

Grebsbredden i et smalt bænkpres bør naturligvis være smalt, som navnet antyder. Hvor smalt er dog op til dig – men som udgangspunkt vil et greb svarende til skulderbredde eller smallere klassificeres som værende smalt. Jo smallere greb, jo mere stresser øvelsen dine triceps.

Fokus punkter:

  • Lig stabilt på bænken under hele løften, og brug dine fødder til at spænde op mod gulvet.
  • Sænk vægten ned til dit bryst og sørg for, at dine albuer er relativt tæt på din krop.
  • Kig altid lige op og ikke på stangen.
  • Hav altid albuerne direkte under stangen.