Emne: Styrketræning

Er du interesseret i at læse artikler om styrketræning, så finder du her på siden vores samling af artikler, der relaterer sig til emnet styrketræning. Fælles for alle artikler fra Fit Project er, at de indeholder saglig og troværdig information, som du kan bruge direkte i din hverdag eller træning.

Styrketræning er blevet utroligt populært blandt både mænd og kvinder – unge som gamle. Men det kan være svært at sortere skidt fra kanel, og her kan vores artikler om styrketræning hjælpe dig godt på vej. Læs eksempelvis om hvor lange pauser du skal holde eller hvordan du skal styrketræne som kvinde.

10 øvelser som kan forbedre din ankelmobilitet i dag

Begrænser din ankelmobilitet eller mangel på samme, din evne til at udføre træningsøvelser korrekt? Det medfører således, at din træning ikke er effektiv, og endnu værre, så øger du risikoen for skader. Her er 10 øvelser til, at hjælpe dig med at forbedre din ankelmobilitet hurtigt og effektivt. Disse øvelser vil dramatisk forbedre dine begrænsninger i… Read more »

Komplet guide til coretræning

Det er enormt attraktivt med stærke mavemuskler, og derfor har vi nu sammensat en omfattende guide til coretræning. Vi kommer derfor ind på, hvorfor coretræning skal være mere avanceret end bare mavebøjninger. Samtidig har vi fået fundet mere end 10 forskellige maveøvelser frem, så du kan se hvordan de skal udføres. Nu har du læst… Read more »

Bliv klar til din fysiske optagelsesprøve – og få topkarakter!

En fysisk optagelsesprøve hvad end det er ved militæret, politiet, Falck, beredskabsstyrelsen eller et helt femte sted kan være en stor udfordring for mange. Ikke mindst er det for mange en hindring, som betyder, at udsigten og håbet om at få drømmejobbet synes fjernt. Det skyldes kort og godt, at de fysiske optagelsesprøver er særligt… Read more »

Stor guide: Sådan kommer du i dit livs form!

Hvis du drømmer om at komme i god form – og måske endda i dit livs form – så er denne guide skrevet til dig. I denne artikel får du alle de råd, du har ledt efter, så du for alvor kan få gang i din træning og opnå den form, du så længe har… Read more »

Bliv bryllupsklar med effektiv og intensiv træning

Hvis der er et tidspunkt i dit liv, hvor du virkelig skal være lækker fra ende til anden, så er det til dit (eller måske venindens) bryllup. Det er en af de begivenheder i enhver kvindes liv, hvor formen bare skal spille. Her skal du ligne dit bedste, og din kjole skal sidde helt perfekt…. Read more »

Sådan får du (nemt) din gamle krop tilbage efter din fødsel!

En graviditet og fødsel er en kæmpe begivenhed, som er fyldt med lykke og glæde. Men omend dét at få et barn, giver dig store mængder af lykke og glæde, så giver det dig ofte også noget væsentligt andet og mere uønsket; nemlig en øget kropsvægt med en dertilhørende øget fedtmasse. En graviditet er nemlig… Read more »

Guide: lær hvordan du laver dit eget træningsprogram

Har du brugt oceaner af tid på at lede efter det perfekte træningsprogram, og har du endnu ikke fundet dét træningsprogram, som giver dig de ønskede resultater? Stop med at spilde tiden. Det perfekte træningsprogram finder du ikke på nettet – det skal nemlig laves specifikt til dig. Et træningsprogram er først rigtig effektivt og… Read more »

Det skal du være opmærksom på, når du vælger dit styrketræningsprogram

Et godt og veltilrettelagt styrketræningsprogram betyder rigtigt meget, når man gerne vil have det optimale ud af sin træning. Desværre ryger mange i fælden, når de skal vælge deres styrketræningsprogram – og ender med at få resultater derefter. Det er nemlig heller ikke en nem opgave at vælge sit styrketræningsprogram, for der er mange forskellige… Read more »

Undgå de største træningsmyter for kvinder og få de ønskede resultater

Styrketræning giver dig en masse fordele både fysisk og psykisk – også selvom du er kvinde. Desværre så er styrketræning for kvinder i høj grad præget af genstridige myter, der er svære at slå ihjel. Ikke nok med at kontrafaktiske myter bidrager til at sprede misinformation i træningslokalerne, på facebook, instagram og mange andre steder… Read more »

Træningsprogram for begyndere – kom sikkert i gang

Det kan være svært at komme ordentligt i gang med styrketræning, for der er alt andet lige mange ting at tage hensyn til. Ikke mindst hvilke træningsprogram man skal starte ud med. De fleste har nemlig ikke den helt store indsigt i styrketræning, når de skal i gang som begynder; og det kan være en… Read more »

Unilateral og bilateral træning – vigtige begreber for din træning

Der findes uhyre mange begreber, når det kommer til styrketræning, og flere af disse er vigtige at have kendskab til. Hvert fald hvis du ønsker, at kunne planlægge og strukturere din træning optimalt. To af disse begreber er unilateral og bilateral træning. Mange bruger de to former uden at være bevidste om det, og særligt… Read more »