Personlige træningsforløb – Vejen til ekstraordinære resultater

Personlig træning er populært som aldrig før, og det bliver benyttet af både mænd og kvinder i alle aldre.

En personlig træner er for enhver, og det er noget, som mange har fået øjnene op for. Personlig træning har et utal af fordele i forhold til træning på egen hånd, og dets stigende popularitet skylder unægteligt, at personlig træning virker.

Personlig træning fungerer i praksis ved, at du har et tilpasset træningsforløb sammen med din egen træner. Dit personlige træningsforløb er tilpasset dine behov, målsætninger og forudsætninger, og det er den sikre vej til ekstraordinære resultater.

Men hvad et personligt træningsforløb mere præcist indebærer, hvordan det er struktureret – og om det i det hele taget er noget for dig kan være svært at finde ud af.

I denne artikel kan du derfor læse mere omkring personlig træning i praksis, så du nemmere kan vurdere, om det er det rette valg for dig!

Personlig træning handler om dig

Hele grundessensen i personlig træning er, at det handler om dig. Derfor er et personligt træningsforløb også designet på en sådan måde, at det bedst muligt imødekommer dine behov. Personlige træningsforløb kan derfor være udformet på mange forskellige måder, og ergo findes der ikke én rigtig måde at gøre det på – men derimod mange.

I modsætning til et generisk træningsprogram fundet på nettet, så vil et individuelt tilpasset træningsforløb være overlegent i forhold til at hjælpe dig på vej mod dine ønskede resultater, da det tager højde for dine forudsætninger og behov.

Dit personlige træningsforløb er udarbejdet af din personlige træner, som ikke blot sørger for optimal træningsplanlægning – men som ligeledes hjælper med motivationen, indlæring af øvelsesteknik, løbende sparring samt en masse andet. Således er et personligt træningsforløb den ultimative løsning til dig, som for alvor vil opnå mere med din træning og livsstil.

Personlige træningsforløb i praksis

På trods af at personlige træningsforløb altid er tilpasset til lige netop dine behov, så er der naturligvis nogle ting, der går igen på tværs af forskellige træningsforløb.

Her vil jeg gennemgå nogle af de ting, personlige træningsforløb indeholder, hvordan de er opbygget og ligeledes beskrive hvordan det i praksis foregår – så du bedre kan vurdere, om det er aktuelt for dig og din situation:

Opbygningen af personlige træningsforløb

Et personligt træningsforløb kan have en varighed på mange måneder eller nogle få uger, hvoraf langt de fleste forløb har en varighed på omkring 8 – 12 uger. Disse uger fokuserer på, og er opbygget omkring, dine behov og målsætninger, og har til formål at få dig på rette spor og ultimativt komme tættere på dine drømme.

Måske jagter du større muskler, en sundere livsstil, et vægttab – eller måske ønsker du blot at komme i gang med at motionere. Uanset din målsætning, så vil dit træningsforløb være designet og tilpasset baseret på de mål, du gerne vil opnå. Din personlige træner udformer træningsplaner og øvelser, som passer til dig og dine behov – og sørger for at holde dig til ilden, så du får fuldt din træning til punkt og prikke.

I løbet af de uger, som dit træningsforløb varer, vil du løbende være i kontakt med din træner, så du kan blive motiveret, modtage instruktion, få besvaret spørgsmål eller andet. Ikke mindst så vil du i dit træningsforløb modtage adskillige personlige træningstimer, så du kan få mest muligt ud af din træning.

De flest træningsforløb indeholder 1-3 ugentlige personlige træningstimer – men træningsforløb med flere eller færre møder kan sagtens planlægges.

Læs også: Artikler om sundhed og livsstil

Personlige træningstimer i dit forløb

En helt central og afgørende del af dit personlige træningsforløb er, at du i modsætning til træning på egen hånd, ikke bliver overladt til dig selv. Et personligt træningsforløb er ikke et forløb, du skal igennem på egen hånd – men derimod et forløb du skal igennem sammen med din personlige træner.

Personlige træningstimer er de timer, hvor din træner instruerer dig i forskellige øvelser, viser dig nye teknikker – eller sparker dig bagi, hvis der er behov for det. Ydermere fungerer personlige træningstimer som fast opfølgning, så du bliver forpligtet til at blive på rette spor!

Sidst men ikke mindst så er en personlig træner ekspert i at motivere og give dig gejst – hvorfor personlige træningstimer er med til at styrke din vilje og lyst til at træne.

Dine personlige træningstimer er – såvel som hele dit træningsforløb – planlagt ud fra dine behov. Har du eksempelvis behov for at få rettet din løfteteknik, så vil fokus være på dette; og omvendt vil der være fokus på din motivation, hvis du har problemer med at fastholde denne selv.

Læs også: Fit Projects øvelsesbibliotek

Løbende sparring og kommunikation

I et personligt træningsforløb bliver du aldrig overladt til dig selv, selv når du ikke træner sammen med din træner.

Foruden dine træningstimer sammen med din træner, så vil din træner og dig nemlig være i løbende kontakt under hele dit forløb. Dette kan foregå via mail, telefon, Skype eller lignende alt efter, hvad der lige passer ind.

Den løbende kontakt og sparring er afgørende for, at du kan blive holdt i den gode rytme, så du ikke afviger fra planen. Ligeledes har du på denne måde altid mulighed for at sparre med din træner og få svar på eventuelle spørgsmål, så du aldrig er i tvivl omkring din træning eller kost.

Som alternativ til et almindeligt træningsforløb, kan du også vælge at have et online træningsforløb med en personlig træner.

Ved et online personligt træningsforløb har du udelukkende kontakt med din træner over mail, telefon og lignende og mødes altså ikke fysisk med din træner. Det kan være det ideelle valg, hvis du har en meget travl og varierende hverdag.

Det opnår du gennem et personligt træningsforløb

Nu har du en grundlæggende ide om hvordan, personlige træningsforløb fungerer i praksis.

Men hvad får du ud af det?

Det åbenlyse svar er naturligvis, at du opnår resultater gennem et personligt træningsforløb. Resultater, som du ikke havde opnået selv. Det kan være, at du opnår et hurtigere vægttab, øget muskelmasse, bedre løfteteknik eller noget helt fjerde – og det er i sig selv en kæmpe fordel.

Læs også: De vigtigste elementer i dit vægttab

Men det er samtidig også det lette svar. For naturligvis opnår du resultater ved personlig træning – ellers var det ikke meget værd.

I virkeligheden opnår du andre fordele gennem et personligt træningsforløb, som er værd at nævne.

Den største fordel, som du opnår – og som ligeledes er det ultimative mål for mange – er, at et forløb med en dygtig træner gør dig selvkørende, så du efterfølgende kan varetage din egen træning og kost, hvilket medfører vedvarende og holdbare resultater.

Dine resultater er nemlig ikke meget værd, hvis ikke de er varige. Derfor er en af de endelige målsætninger med alle personlige træningsforløb, at du lærer en masse omkring træning, kost, din egen krop og ikke mindst opnår en masse gode vaner og holdninger til træning og sundhed.

Et personligt træningsforløb er dermed ikke et ligegyldigt ”quick fix”, som blot giver dig midlertidige resultater – men derimod en holdbar løsning, som giver holdbare resultater.

Prisen på personlige træningsforløb

Prisen på et personligt træningsforløb varierer meget alt efter, hvad du søger og ikke mindst hvilken træner, du vælger.

De mest afgørende faktorer for prisen på træningsforløb er varigheden af forløbet samt antallet af personlige træningstimer. Her forholder det sig naturligvis således, at jo længere forløbet er og jo flere træningstimer, det indeholder, jo højere vil prisen være. Ligeledes er der forskel på trænere, både i forhold til kompetencer og interesser, men også prisniveau, hvorfor prisen kan være varierende på træningsforløb.

Som reference vil et typisk træningsforløb på omkring 10 uger med ét ugentligt møde typisk koste i omegnen af 4.000 – 7.000 kroner afhængig af, hvilken træner der er tale om, samt hvad forløbet mere konkret indeholder. Et mindre forløb vil naturligvis koste mindre og et større forløb vil koste mere.

Et personligt træningsforløb med en kompetent træner skal ses som en investering i dit eget liv, hvor du får kvalificeret hjælp af en ekspert til at komme dine mål nærmere. Personlige træningsforløb er ikke blot hurtige engangsfornøjelser men derimod forløb, som ruster dig med viden og redskaber, så du efterfølgende kan holde dig til en sund og aktiv livsstil.

Ønsker du et billigere alternativ til et personligt træningsforløb, kunne du med fordel finde en god trænings-bootcamp. På en bootcamp er i flere personer om samme træner, så i kan få personlig undervisning og vejledning til færre penge – og samtidig opnå gode resultater!

”Hvordan finder jeg det helt rette træningsforløb?”

Har du truffet beslutningen om, at du vil lave om på dit liv og komme på rette spor og finde ind i en god rytme med din træning – så er næste skridt at finde det helt rette træningsforløb.

Det helt rette træningsforløb er et forløb, som har den rigtige pris, det rette indhold og den rette træner. Forløbet skal passe ind i dig hverdag, fokusere på dine målsætninger – og så skal det være planlagt og udført af en personlig træner, som du har god kemi med og som ligeledes har de rigtige kompetencer i forhold til dine behov.

Desværre er det ikke altid lige til at finde, og det kan i mange tilfælde synes umuligt. Det kan tage en krig at finde det helt rigtige træningsforløb selv, og det er enormt tidskrævende.

Hos Fit Project kan du derfor gratis og uforpligtende få 3 tilbud på træningsforløb fra personlige trænere, som har interesse i at hjælpe dig – og som ikke mindst har kompetencerne til det.

På denne måde får du hurtigt et holdbart beslutningsgrundlag, så du nemt kan danne dig et overblik over dine muligheder. Ved at modtage tilbud fra vores tilknyttede personlige trænere, får du tilbudt personlige træningsforløb, som passer til dine eksakte ønsker – og du får endvidere tilbud fra trænere, som har en oprigtig interesse i at hjælpe dig godt på vej.

Du vælger naturligvis helt selv, hvilket tilbud ønsker at vælge.

Alle trænere hos Fit Project bliver vurderet egnet på baggrund af anmeldelser fra tidligere kunder, uddannelser og relevante certificeringer samt deres erfaring. Du kan derfor altid være sikker på, at du modtager tilbud fra personlige trænere af høj kvalitet.

Du kan indhente dine 3 tilbud fra personlige trænere nær dig ved at klikke her.

Tag springet og kom i dit livs form

Før du vælger at springe på en personlig træner og komme i gang med dit personlige træningsforløb, så bør du indstille dig på at bruge energi og tid på det.

Din personlige træner engagerer sig i dig og dit forløb og bruger tid og energi på at planlægge og optimere din træning – og derfor skal du også være indstillet på at gøre ligeså. Ligeledes kan din personlige træner kun vejlede, motivere og vise dig vejen men i sidste ende er det dig, som skal tage de afgørende skridt.

Du kan ikke komme sovende til gode resultater – hverken med eller uden en træner. Du bør altså kun starte et personligt træningsforløb op, hvis du er indstillet på at give den en skalle og yde en indsats; og i så fald er personlig træning det hele værd – og den sikre vej til at komme i dit livs form!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.